Thomas 4 jaar !! - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Thomas 4 jaar !! - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Thomas 4 jaar !!

Door: Olivia, Andre, Nikki, Thomas en Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

01 Juni 2005 | Finland, Espoo

Terve.

Vorige week was het zover: Thomas werd 4 jaar !

Sinds hij wist dat wij in Finland een grote tuin zouden krijgen, wist hij ook wat hij voor zijn 4e verjaardag wilde hebben: een tractor. Een grote, een groene en eentje met pedalen.
Andre en ik gingen er vanuit dat tegen de tijd dat hij jarig zou zijn hij dit wel vergeten zou zijn. Nou nee. Hoe meer de datum van zijn verjaardag naderde, hoe meer de tractor in beeld kwam. Hij had er zelfs al eentje zien staan in de 'Bob-de-bouwer'-winkel (een bouwmarkt).

Nou ja, jullie raden het al. Dat ding staat nu bij ons in de tuin (zie foto). Thomas is er helemaal weg van. Dat onze tuin voornamelijk uit rotsen en bomen bestaat en dat het gezien de helling in de tuin moeilijk trappen is, mag voor hem de pret niet drukken. Hij verzint wel iets anders om ermee te doen. Er zit aan de voorkant een grote graafbak op. Als je daar bijvoorbeeld eerst met heel veel gedoe water indoet kun je de plantjes in de tuin prima water geven ...

Verder heeft hij nog een aantal auto's gekregen, een helicopter, een bob-de-bouwer kwartet spel, een portemonnee met zijn naam, boeken, eigenlijk teveel om op te noemen. Namens Thomas moest ik iedereen bedanken die een kaartje en/of een cadeautje heeft gestuurd.

Op school heeft Thomas mogen trakteren. Gezien het thema van de eindejaars-voorstelling (Atlantis) werd het een snoephengeltje. Oftewel een soepstengel met een dropveter eraan (alle dank voor Daan die de dropveters uit NL mee had genomen) met daaraan een visje. Een schuimpje als katrolletje en voila je hebt een vishengel. Dit was een groot succes.

Alleen heeft niemand de dropveter opgegeten .... nou ja, behalve Thomas dan. Toch een te Nederlandse traktatie???

Nakemiin,
Thomas en familie

• 01 Juni 2005 - 20:04

Ilona, Loek, Bram, Cathalijne En Samson:

Thomas, wat een mooie tractor heb je gekregen! Nu nog de tuin omspitten! Vergeet vooral de bloemperkjes niet. Misschien ligt daar wel de beroemde schat van de Finse zeemeermin begraven. Als je hem vindt houden wij ons aanbevolen voor een dropveterhengel met visje.

Groetjes en lief zijn voor mama, papa, Nikki en Sem.

• 02 Juni 2005 - 10:10

Ineke:

Leuk zo'n eerste verjaardag in
    Finland. Geweldig die tractor, echt iets voor Thomas! Nu nog lekker weer erbij en zijn zomer kan niet meer stuk!

• 02 Juni 2005 - 19:44

Oma En Opa.:

Thomas, mag ik jouw tractor een keertje lenen, dan hoef ik niet te lopen en kan ik de boodschappen dan lekker in de bak doen. Wat een prachtige tractor. Je bent wel verwend op je verjaardag. Liefs en een kusje voor Nikki en Sem ne voor jou natuurlijk.
    groeten en liefs voor mamma en pappa, Oma.
    Lieve Thomas,
    wat een prachtige tractor. Kan ik hem gebruiken voor de tuin in Zeewolde, of kom jij het gras even maaien en dan even wegvrengen naar het vuil ?
    Ik lust nog wel een stuk dropveter. Neem je dat een volgende keer mee?
    Liefs voor iedereen. Opa.

• 14 Juni 2005 - 06:32

Ko & Janny:

De boys waren jarig en ze kregen toch leuke kado`s! Met de mooie traktor en de prachtige zandbak zitten jullie direkt goed in de spullen om aan de zomer, met hopelijk veel mooi weer, te beginnen! Nikki ziet er mooi uit met 1 tand eruit maar kan ook lastig zijn. Veel goeds voor allemaal, nakemiin
    Ko & Janny