(Nederlands) Skiweekend in Lahti
Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem
Blijf op de hoogte en volg Olivia
02 September 2008 | Finland, Espoo
Vorig jaar stonden onze kinderen voor het eerst op de skis in Lahti. Een beetje onervaren, onzeker en ook wel een beetje bang. Dit in grote tegenstelling tot dit jaar waarbij ze in hun 'eentje' van de berg afkwamen. 'Mam, ik ga nog even naar boven, OK?', was een veelgehoorde zin. En weg waren ze weer met een vriendje of vriendinnetje. Alleen in de lift zitten en alleen naar beneden skieën. Ze worden wel heel snel groot zullen wij maar zeggen. Ik moet toch echt een beetje mijn best gaan doen wil ik Nikki nog bijhouden op de piste...
Hoewel Sem het eerst even aankeek wat beteft skieën, kon hij 1 dag later toch worden overtuigd om ook eens zelf de latten onder te binden. Zelf skieën ging nog niet zo best maar tussen de benen van André of mijzelf en dan keihard naar beneden gaan is natuurlijk wel heel erg leuk!
We zaten er dit jaar met 8 volwassenen en 12 kinderen. Iedereen ging overdag een beetje zijn eigen gang wat betreft skieën en skilessen maar s'avonds werd er gezamenlijk gegeten en gedronken.
Als alle kinderen in bed lagen gingen ofwel de heren nog even langlaufen ofwel de dames een rondje nordic walken.
Omdat het ook het Paasweekend was hadden wij op zondagochtend een berg (chocolade)eieren in het huis verstopt. Dikke pret natuurlijk en alle kinderen daarna helemaal hyper op de skis door alle suiker!
Het weekend was aldus wederom heel erg gezellig.
Näkemiin.