Hotel Riilahdentie (19)/Thomas 7!
Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem
Blijf op de hoogte en volg Olivia
02 September 2008 | Finland, Espoo
Uiteraard moesten wij hun onze omgeving laten zien, maar eerst diende Thomas zijn verjaardagsfeestje te worden gevierd en een extra paar handen is nooit verkeerd...
Thomas vierde zijn 7e verjaardag op een sportieve manier. Hij had al zijn vriendjes uitgenodigd om te komen 'salibanden', een soort ijshockey zonder ijs. De sport die de Finse jongetjes in de zomer doen als ze niet kunnen ijshockeyen. Het spel kent zo'n beetje dezelfde regels alleen speel je met een licht balletje in plaats van een puck. Hiervoor hadden wij een kleine baan geboekt in de grote sporthal. Op verzoek van Thomas was er een blauw team en een groen team (zijn lievelingskleuren). Ik was zo gek geweest om voor iedereen een T-shirt te regelen waar ik ieders naam plus een rugnummer op heb geverfd. Het was even doorwerken maar het resultaat was geweldig! En de kinderen mochten uiteraard hun T-shirt houden.
Na afloop kregen ze allemaal wat te eten en drinken en werden de cadeaus opengemaakt.
S'middags zijn we nog even naar het openluchtmuseum Seurasaari gereden zodat Benno en Daphne toch nog wat van de omgeving te zien kregen anders dan de sportzaal. We troffen het want er waren zowaar een flink aantal huisjes open voor bezichtiging. In dat geval staan er dan enkele dames en heren in traditioneel kostuum en vertellen wat over de herkomst en het doel van het betreffende huisje of schuurtje.
De volgende dag zijn we met de boot naar Suomenlinna gevaren. Het weer was top en we hebben weer een flinke wandeling over het eiland kunnen maken. Uiteraard moesten wij alle donkere hoekjes van het eiland bekijken en op elke kanon klimmen.
Op maandag toen de kids weer op school zaten zijn wij nog met zijn drieën Helsinki in geweest. De rotskerk, het Sibeliusmonument en een stukje binnenstad hebben we kunnen bekijken alvorens we weer naar het vliegveld moesten.
Het was gezellig! Moeten wij vaker doen: volgende keer in Munchen dan maar!
Näkemiin.