Kerstactiviteiten
Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem
Blijf op de hoogte en volg Olivia
16 Januari 2009 | Noorwegen, Oslo
Sem had met zijn klas twee liedjes voorbereid met wat danspasjes en bewegingen erbij. Voor het ene liedjes waren ze uitgedost als kerststerretjes en zongen ze twinkle-twinkle-little-star. Het andere liedje heette Rockin' Robin waarvoor ze waren uitgedost als roodborstjes en uit alle macht stonden te swingen op het podium. Zo hadden alle 8 lagere klassen (3 t/m 6 jaar) iets gedaan in de gymzaal voor alle ouders. Sem vond het in ieder geval heel erg leuk. Zolang het muziek betreft en hij kan ´gek´ doen, is hij helemaal happy.
De Kerstman heeft ook de lagere klassen nog met een bezoek vereerd en aan iedereen in de klas een klein cadeautje uitgedeeld.
Met Nikki haar klas hebben wij een week later een leuk kerstspel gedaan. De moeder van Evi en ik hadden een kerst-dobbel-spel in elkaar gedraaid (op de basis van het Sinterklaasdobbelen). Oftewel we hadden een aantal cadeautjes gekocht die ofwel heel erg leuk waren of heel erg stom. Met behulp van een dobbelsteen werd eerst bepaald wie een cadeautje mocht uitpakken. Vervolgens begon het spel en werden de cadeautjes her en der over de tafel geschoven naar gelang het gegooide getal. Zo kon iemand die al 1 of 2 cadeautjes voor zich op de tafel had liggen met één worp alles weer kwijt zijn. En er werd flink geschoven met de ´stomme´ cadeautjes. Na verloop van tijd ging de kookwekker en was het spel afgelopen. De kinderen waren vantevoren gewaarschuwd dat er een risico bestond dat ze aan het eind van het spel géén cadeautjes mee naar huis zouden kunnen nemen. Toch vielen er een paar tranen...
Desalniettemin vond iedereen het een leuk spel en is er ook veel gelachen.
Daarna was het tijd voor de KERSTVAKANTIE!
Ha det Bra.