Oranje activiteiten in Oslo
Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem
Blijf op de hoogte en volg Olivia
01 Mei 2009 | Noorwegen, Oslo
Het weer werkte heel erg mee waardoor het goed toeven was boven op de berg met een broodje kroket in de hand!
Na afloop zijn wij nog met een stel bij ons in de tuin gaan BBQ'en.
De Nederlandse school had een soort van modeshow georganiseerd tijdens de Nederlandse les op dinsdagmiddag. Alle Nederlandse klassen stonden op het schoolplein en lieten om beurten hun oranje hetzij rood/wit/blauwe tenue zien. Dit onder luid applaus van de rest. De biebjuffrouwen mochten ook meedoen, dus ondergetekende was ook de pineut... Met het zingen van het eerste couplet van het Wilhelmus was de show vervolgens compleet.
Op Koninginnedag zelf hadden de NL dames van de peuter- en kleuterklassen een oranje bijeenkomst georganiseerd op het kleine schoolplein. Alle kinderen hadden 5 speelgoedjes moeten meenemen van thuis die ze (zonder tranen) konden ruilen of verkopen tijdens een minivrijmarkt op het schoolplein. Iedereen moest zich installeren met een kleedje en de vrijmarkt kon beginnen. Na wat aarzelende stappen ging iedereen al gauw ruilen en werden er goede zaken gedaan.
Ter introductie van alles hadden wij de kinderen eerst getrakteerd op oranje muffins en oranje aanmaaklimonade. Terwijl de kinderen deze versnaperingen nuttigden, voerden wij een ter plekke geïmproviseerde klompendans uit! Ik denk dat wij zelf daaraan de meeste lol hebben gehad...
Ha det bra!
11 Mei 2009 - 14:58
Nathalie:
Hi Olivia,
Je bent goed bezig met de update van je verslagen. Erg leuk om te lezen en jullie maken het goed daar zo te horen. In je vorige standplaats gaat alles zoals het gaat. We beginnen alweer met afscheid nemen van Sonja, Edith, Lilian, Greet in mei tot augustus;-( Ik bel je snel. Moi moi!! -
11 Mei 2009 - 14:59
Nathalie:
Vergeten te zeggen, maar zelfs met bril blijf je een hotshot!! -
11 Mei 2009 - 18:03
Ko & Janny:
Alles ziet er feestelijk oranje uit. De klompen zijn héél apart maar jouw bril Olivia is top!
Ha det bra!