Sem 5 jaar !! - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Sem 5 jaar !! - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Sem 5 jaar !!

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

07 Juni 2009 | Noorwegen, Oslo

Ook Sem vierde onlangs zijn eerste verjaardag in Noorwegen. Sem is nu officieel 5 jaar.

Ook hij wilde zelfgemaakte taart maar dit keer moest ik een chocoladetaart maken. Gelukkig heeft Nikki geholpen met het versieren daarvan. Zij maakte een scateboard van snoepjes met Sem's naam erop. Heel creatief.

Sem's mooiste cadeau was een eigen goal met zoals hij het zelf noemt 'goalygloves' (keeperhandschoenen). Met onze grote tuin zijn wij eigenlijk elke dag wel buiten aan het voetballen zodat dat ene goal dat wij al hadden nu aan de weinige kant is. Met Sem's goal kunnen er nu echte wedstrijdjes worden gehouden met vriendjes en buurtkinderen.

Uiteraard kreeg Sem ook de 'broodnodige' Lego en Gormiti doosjes... Gelukkig ook een aantal verantwoorde boeken.

Het toeval wil dat het beste vriendje van Sem het broertje is van het beste vriendje van Thomas. En wederom hadden de moeders bedacht dat een gezamenlijk (lees: uitbesteed) kinderfeestje ideaal zou zijn in dit geval. Nu was de verjaardag van het vriendje alweer een tijdje geleden, maar dat mocht de pret niet drukken.

Zodoende togen wij met de klas van Sem naar een midgetgolfbaan. Aangezien de meeste kinderen naar een overdekte speeltuin gaan was een midgetgolfbaan een welkome afwisseling. Tot op het laatste moment bleef het echter spannend of we het droog zouden houden maar gelukkig bleek alle spanning voor niets want het was prachtig weer (de Noren maken zich overigens nooit druk om het weer want zoals ze zeggen: er bestaat geen slecht weer alleen slechte kleding...).

Afijn, de midgetgolfbaan was een groot succes. Alle kinderen kregen een t-shirt en gingen in kleine groepjes (met het oog op de veligheid van de 5-jarigen) de baan op onder begeleiding van een paar vrijwillige ouders. Het was een speciale kinderbaan met leuk details en niet al te moeilijk.
Pizza, ijs en taart na afloop en iedereen ging tevreden naar huis. Sem niet in de laatste plaats omdat hij een flink aantal cadeaus had gescoord...

Namens Sem hartelijk dank aan iedereen die aan zijn verjaardag heeft gedacht door middel van een belletje, een kaartje of een cadeautje!

Ha det bra!

• 07 Juli 2009 - 10:47

Marieke:

Leuk hoor al die verhalen en foto's uit het hoge Noorden! Veel plezier op vakantie en tot in augustus! Maken jullie nog een verlanglijstje?

groetjes,
    Marieke

• 07 Juli 2009 - 20:11

Tineke:

sem is nu officieel 5 jaar schrijf je, dan denk ik : hoeveel is hij dan onofficieel? (grapje)
    De kleintjes worden dus echt allemaal groot! Mooi dat jullie steeds van die prachtige verjaarsvieringen hebben.
    hartelijke groet tineke