Skivakantie in Hemsedal
Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem
Blijf op de hoogte en volg Olivia
28 Februari 2010 | Noorwegen, Oslo
Samen met de familie Iggstrom hadden wij daar een groot huis gehuurd, vlak aan de piste. Het huis was super. Lekker ruim en van alles voorzien; er zat zelfs een sauna in! Hoewel het zeker aan het begin van de week een beetje koud was (-20C), hebben we elke dag goed kunnen skiën en zelfs wat zonninge dagen gehad toen de temperatuur steeg naar -14C! Er zat nog een Nederlandse familie in het 'dorp' zodat de kinderen, maar ook de volwassenen, genoeg aanspraak hadden tijdens de week. We hebben ook een paar keer met zijn allen gegeten. Heel gezellig.
Wel moesten wij er uiteraard voor zorgen dat er gedurende de week altijd iemand thuis was voor Nikki. Omdat het voor Nikki toch wat sneu was om een week temidden van skiërs te moeten doorbrengen zonder zelf te kunnen skiën, hadden wij geregeld dat zij op zaterdag een hondensleetocht mocht maken samen met de familie Nolet. Met een busje werden ze 's morgens opgehaald en naar een husky-farm gebracht. Daar werden de husky's ingespannen voor een tocht van 3 uur door de bossen en omgeving van Hemsedal.
Als we Nikki moeten geloven was dit de leukste dag van haar tijd in Hemsedal. Ik ben wel een beetje jaloers; ik had dat ook wel willen doen en elanden en husky's zien...
Ha det bra!