Taekwondo - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Taekwondo - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Taekwondo

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

24 Maart 2010 | Noorwegen, Oslo

Thomas heeft een nieuwe hobby: Taekwondo. Via school krijgt hij elke week 2,5 uur les in deze verdedigingssport.

Thomas vindt het prachtig en heeft er ook echt aanleg voor. Regelmatig oefent hij thuis alle nieuwe passen en oefeningen. Dat hij er aanleg voor heeft, konden wij zien tijdens het examen aan het einde van de eerste sessie.

Thomas begon met een witte band. De witte band staat voor maagdelijkheid van ziel en geest. De leerling is als een onbeschreven blad en staat aan het begin van de lange weg van taekwondo. Wit betekend onschuld, puurheid en verlichting.

Omdat Thomas het examen met een goed reultaat had afgelegd, mag hij nu een gele streep op zijn witte band spelden. Na afloop van het examen was er voor de gelukkigen een heuse pizza party.

Na de volgende sessie mag Thomas examen doen voor de gele band. Geel is de kleur van de zon die de plant voedt. Zonder de zon, kan de plant niet verder groeien, metaforisch in taekwondo betekent dit dat de leerling de weg van de zon (de leraar) moet volgen om te groeien.

We zien wel tot hoever Thomas het gaat volhouden want over enkele weken begint ook het voetbal weer ... en dat is ook erg leuk.

Ha det bra!

• 11 April 2010 - 15:36

Rinu:

Wauw, wat vet zeg! Stoere foto's!
    Ga zo door, en wie weet kunnen we een keer wat van elkaar leren, Thomas! :)

Rinu