Koninginnedag op de Engelse school - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Koninginnedag op de Engelse school - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Koninginnedag op de Engelse school

Door: Olivia, Andre, Nikki, Thomas en Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

10 Mei 2005 | Finland, Espoo

Terve

We hadden al eens geschreven dat de school van Nikki en Thomas een internationale school is die aandacht besteed aan diverse internationale feestdagen. Voordat wij op deze school kwamen was er geen enkele aandacht voor de Nederlandse feestdagen. Uiteraard is dit door onze komst veranderd !!

Oftewel wij hebben de school, de leraren, de kinderen en alle ouders eens even laten weten wat het is om Koninginnedag te vieren. De hele school werd opgetuigd in het oranje: oranje ballons, oranje vlaggen. De Nederlandse vlag hing samen met het portret van Beatrix in de aula en alles werd nog eens overgoten met Nederlandse-vlag-slingers. Nou, het kon niemand ontgaan zijn dat er een feest werd gevierd.

De kinderen werden verrast met oud-Hollandse spelletjes en tradities zoals koekhappen, zaklopen, ringgooien, etc etc. Hierbij moeten opa en oma van Noort heel hartelijk worden bedankt voor het aanleveren van de ontbijtkoek en de zakken voor het zaklopen!

Het werd een geweldig succes mede omdat iedereen wel iets in het oranje had aangetrokken hetgeen varieerde van een trui, een paar sokken, een hele jurk of een haarstrikje. Wij konden natuurlijk als aanstekers van het hele gebeuren niet achterblijven (zie foto).

Om een en ander nog feestelijker te maken werd het gecombineerd met een ontbijt/koffie-ochtend voor de mama's. Dit vanwege moederdag die eraan zat te komen. In dit verband werden alle mama's behandeld als een koningin: wij kregen een oranje kroon en mochten ook koekhappen. Dit uiteraard onder grote hilariteit van de aanwezige mama's en kinderen.

Op school zijn ze gewaarschuwd dat wij dit feest nog kunnen uitbouwen met nog meer spelletjes, een vlooienmarkt, etc etc (tips voor volgend jaar zijn welkom).

Toch nog een oranje gevoel voor ons in Finland dus.....

Olivia, Andre, Nikki, Thomas en Sem

• 12 Mei 2005 - 13:32

Tineke:

Als ik het op de foto goed zie heeft de aanstekende moeder geen oranje aan!!Maar de fot's zijn deze keer wat minder duidelijk ( jammer genoeg ) dus misschien vergis ik mij.
    Mooi initiatief hoor !
    Tineke