Koude lente
Door: Olivia
Blijf op de hoogte en volg Olivia
21 April 2005 | Finland, Espoo
Wij zijn net terug van een weekje Nederland. Andre's ouders waren 50 jaar getrouwd en gaven een groot feest. Dat was heel gezellig en reden genoeg om even over te komen. Het was wel een drukke week want je wilt eigenlijk iedereen wel even zien en holt van hot naar her. Druk dus, maar wel heel leuk om zoveel familie en goede vrienden te kunnen zien. Wij weten niet wanneer wij weer komen. Dat is natuurlijk altijd het geval; ben je net weg dan heeft iedereen ineens reden voor een feestje. Zou dat zijn zodat wij dan weer even langs kunnen komen...?
Iedereen die zo vriendlijk was om ons eten en/of onderdak te geven: nogmaals bedankt. Hotel-restaurant Riilahdentie opent deze zomer ook de deuren.
Het terugkomen in Finland voelde op de een of andere manier toch wel vertrouwd. Het weer zat ook mee zodat wij bij terugkomst in onze tuin konden zitten. Nu eindelijk alle sneeuwhopen zijn weggesmolten kunnen wij zien hoe de tuin eruitziet. De rotsen en bomen kenden wij al, maar er blijken toch aardig wat bloemperkjes te staan en paadjes. Alles is nog bruin en dor maar volgens de buren komt er redelijk wat naar boven. Wij zaten in een t-shirt met koffie buiten toen de buren met winterjas, sjaal en handschoenen in de tuin gingen werken. Even dachten wij dat zij gek waren. Ja er zou nog sneeuw komen... Wij keken naar de strakblauwe lucht, de zon en ons bakkie koffie en dachten laat maar waaien. Nou, ze kregen gelijk. Na 3 dagen zon en terras ging het weer sneeuwen !! Vreemde gewaarwording als je net heel enthousiast de tuinstoelkussens uit de garage hebt lopen slepen. Dat schijnt hier elk jaar zo te zijn. De sneeuw smelt weg, de temperaturen worden hoger, iedereen krijgt een lentegevoel en dan gaat het weer sneeuwen. Dat duurt 1 a 2 weken en dan, ja dan begint de lente pas! Nou wij zitten er met smart op te wachten. Na die mooie groene bomen in Nederland en de bloesems die volop staan te bloeien kunnen wij hier ook wel wat bloemetjes gebruiken. Vooralsnog is de overheersende kleur hier bruin, bruin en nog eens bruin.
Het huis in Nederland is (eindelijk) verhuurd. Aan een Nederlands gezin dat terugkomt uit Djakarta. Over een maand ongeveer trekken ze erin. Wel een vreemd idee dat er dan anderen in ons huis zijn maar wel weer een zorg minder. Een leegstaand huis is nooit goed.
Groeten aan iedereen,
Olivia en Andre
21 April 2005 - 08:39
Ineke:
wij vonden het ook heel gezellig dat jullie bij ons logeerden!
leuk die foto's.jullie huis ziet er zo ook mooi uit.
lekker dat 't huis nu verhuurd is!
groeten, ineke -
21 April 2005 - 08:56
Jan Willem Broekema:
Heel leuk om jullie weer eens LIFE te zien. Blij dat het RENTAL bordje uit de tuin mag verdwijnen: niet goed voor de status van jullie buurt ;-)
Enfin, Kiwanis bestaan in Finland, in Helsinki, Lahti, Raisio en Turku maar daar kon ik niet veel over vinden. Moet ik daar verder achteraan voor jullie? Graag gedaan.
JW -
22 April 2005 - 15:07
Kasia:
Hallo!!!
Angelien told me that You ware here , nice to see alles again??I wish that we could seen each other but it didn,t work out , jammer.Congratulations;finally somebody gonna rent the house.I'll be watching them every two weeks on Mandays , don't worry.And we'll be by our selfs in just two weeks , jupie.
Hugs and kisses to all of U from me and from Gert.
Kasia