Weer terug !! - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Weer terug !! - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Weer terug !!

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

12 Januari 2006 | Finland, Espoo

Terve, Hi,

Zoals jullie al hebben gemerkt hebben wij dit jaar geen kerstgroeten verzonden. Daarom nu nog maar even: Allemaal alsnog de beste wensen voor 2006! Dat het maar een mooi, gezond en gelukkig jaar mag worden voor iedereen.

Wij zijn inmiddels net bekomen van een cultuur- en klimaatschok. Tja, na zo'n beetje 5 weken op reis te zijn geweest is terugkomen natuurlijk altijd moeilijk maar als je van + 25C naar -5C met sneeuw en ijs moet, is dat wel héél erg drastisch. Tel daarbij op dat het hier nu pas om 09.00 uur licht wordt en al om 16.00 uur donker, dan is de schok compleet. Hebben we het nog niet eens gehad over de taal en de typisch Finse koppen...

Maar ja, wij hebben wel vakantie gehad en die was in een woord: geweldig. Aussie is een geweldig land voor vakantie. De mensen zijn vriendelijk, het klimaat lekker, er is veel te zien en de natuur (én dieren) zijn heel bijzonder.

Een kort verslag:
Wij begonnen in Melbourne waarna wij met een huurauto een stukje van de Great Ocean Road zijn gaan volgen. Langs deze mooie kustweg zijn veel indrukwekkende kliffen en ook de befaamde 12 apostelen (er zijn er inmiddels nog maar 7, nummer 8 is afgelopen juli in zee gestort). Dit zijn stukken klif die door de natuurlijke elementen (golven, storm) los zijn gekomen van de rest en nu op zichzelf staan.

Daarna de bruiloft in Melbourne (een van de redenen dan wij down under zijn gegaan). Dit is een verhaal apart: daar zijn we niet geweest... Door ziekte van André, Nikki en Sem waren wij gebonden aan het hotel en hebben wij het "I do" gedeelte niet kunnen meemaken. Gelukkig hebben wij Ruud en Lisa wel ervoor en erna gezien. Maar een beetje sneu was het wel.

Afijn, daarna zijn we met een camper door Victoria gereden (ten oosten van Melbourne). Eerst langs de pinguins op Philip Island, toen naar het mooie Wilson Promontory National Park (we hebben daar wilde koala's gezien), naar 90-mile beach (daar hebben wij wilde kangoeroes gezien) en vervolgens zijn wij de bergen ingegaan waar heel Melbourne en omgeving altijd gaat skiën in de winter. Daarna met een omweg weer terug naar Melbourne. Kortom wij hebben heel veel natuur en (wilde) dieren gezien.

Wij hebben daar ook kerst gevierd. Nu is kerst bij 30C echt iets anders dan anders: in een korte broek bij een mini-kerstboompje kerstliedjes zingen, worstjes op de BBQ ipv een familie-etentje, kerstlampjes die pas s'avonds na 22.00 uur te zien zijn (dan is het donker). Het was afzien....

Tenslotte een weekje op Tasmanie bij de familie. Daar zijn wij zeer gastvrij door een nichtje en tante van André onthaald. Wij hebben daar geslapen en zijn met zijn allen ook nog naar het vakantiehuisje op Bruny Island geweest waar wij hebben gevaren, gevist en op het strand gelegen.
Oud- en nieuw was een beetje tam. Ze steken bijvoorbeeld geen vuurwerk op want daarvoor moet je een speciale vergunning hebben. Knallen gebeurt er dus eigenlijk alleen door de gemeenten. En de champagne komt al eerder op tafel dan 24.00 uur (waarom zouden wij wachten?). Afijn, ze hadden wel speciaal oliebollen en kroketten gemaakt!!

En nu dus weer terug in Espoo. André is weer hard aan het werk, de kinderen gaan weer naar school en wij wachten op de grote hoeveelheid foto's die nu afgedrukt wordt om e.e.a. nog eens her te beleven.

Näkemiin!

• 16 Januari 2006 - 10:16

Merel:

Het klinkt echt als een heerlijke vakantie! Is er geen leuk werk in Australië te doen? ;-)

• 28 Januari 2006 - 14:01

Arendy:

Leuk om jullie overal te volgen... Ik bekijk de site nog steeds al weet ik niet of Nikki ons nog allemaal kan herinneren!
    Dikke knuffel voor jou Nikki -De Heen en Weerwolven