Hotel Riilahdentie (8) - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Hotel Riilahdentie (8) - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Hotel Riilahdentie (8)

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

17 Augustus 2006 | Finland, Espoo

Terve,

Het was afgelopen juni/juli voor de eerste keer dat opa en oma Lanning Finland aandeden voor een bezoek van twee weken. Gelukkig was iedereen qua gezondheid in staat om de reis nu dan toch eindenlijk te maken. Ze wilden per slot van rekening toch eens met eigen ogen zien hoe zoonlief en familie zich in Finland geïnstalleerd had.

Ze waren dan ook aangenaam verrast toen ons huis iets groter bleek dan op de foto. De foto's op de website hadden de indruk gegeven dat het hier binnen een pijpela zou zijn. Nou niets is minder waar want wij hebben hier een zee van ruimte. Zo zie je maar dat foto's ook niet alles (kunnen) laten zien.

Uiteraard moest eerst de directe omgeving van ons huis worden bekeken. Zoals al eerder opgemerkt door Thomas hebben wij een HELE GROTE achtertuin. Dit komt omdat er nergens hekken of heggen staan. Je kunt een aardige wandeling maken in de achtertuin zonder in een tuin van iemand anders te komen. Alle tuinen eindigen in hetzelfde park/bos.

Terwijl opa en oma nog even bijkwamen van de reis werd er door de kinderen druk 'gezwommen' in de achtertuin. Deze zomer hebben wij en de gasten het aardig getroffen met het weer. Het was een prima zomer met heel veel stranddagen en soms ook hele hoge, bijna on-Finse temperaturen.

Verder hebben we dat weekend nog de rotskerk (de Temppeliaukio kirkko) en het Sibelius monument bezocht.

De week erna hadden opa en oma Lanning een huisje geboekt in de omgeving van Keuruu om te beleven hoe een typisch Finse omgeving met water en bos aanvoelt. Gelukkig was het weer goed zodat er een beetje kon worden rondgetoerd in de omgeving. Het is in Finland wel zo dat zodra je weg bent uit het zuiden je alleen nog maar bos en water tegenkomt. Er is daar dan weinig cultuur, kunst of ander vermaak te vinden. Finnen gaan er dan ook voor de rust en ontspanning naartoe.

Na hun weekje Keuruu kwamen opa en oma Lanning nog 4 dagen bij ons in Espoo. Op ons gemak hebben we toen nog Seurasaari (het openlucht museum), de Uspensky kathedraal, de Tuomiokirkko en het Fins Nationaal Kunstmuseum (oftewel Ateneum) bezocht.

Kortom een geslaagde trip. Het was heel erg gezellig dat opa en oma Lanning er waren, dat ze wat van Finland hebben gezien maar vooral dat ze gezien hebben hoe wij hier zo lekker wonen.

Näkemiin.