Bonjour la France - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Bonjour la France - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Bonjour la France

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

07 September 2006 | Finland, Espoo

Terve/Bonjour,

Omdat wij deze zomer zelf ook nog even vakantie wilden houden zijn wij na het vertrek van Emile en Annemarie met de kids voor een dag of tien naar Zuid-Frankrijk gevlogen. Het was nog steeds lekker weer in Finland maar als je maar 1 week weg kunt wil je zeker mooi weer hebben.

De eerste paar dagen hebben wij in de buurt van Nice rondgereden en rondgekeken. We hebben overnacht in Logies de France hotelletjes en veel in het zwembad gelegen. Aangezien mijn familie (Gerard en Irma met de kinderen en kleinkinderen) daar in de buurt ook een huisje had gehuurd zijn wij daar ook even langs gegaan om dag te zeggen en bij hun in het zwembad te liggen.

Daarna hadden wij in de buurt van Nice een villa met zwembad gehuurd voor een week. Daar zouden wij ook Daan en Luuk met Evie en baby Seph treffen. Het huis was zo leuk en het zwembad zo prettig dat wij eigenlijk de hele week niets anders gedaan hebben dan gezwommen, nog meer gezwommen en naar de bakker gelopen voor verse croissants. Iedereen was namelijk wel even toe aan een weekje niksen.

Nikki en Thomas hebben vooral heel veel in het zwembad gelegen. Nikki is nu zo ver dat ze overal in het zwembad kan springen en het niet erg vindt als ze kopje onder gaat. Wel heeft ze nog steeds haar zwembandjes aan. Thomas komt ook overal maar heeft zijn zwemband en zwembandjes ook nog echt nodig. Weer terug in Finland moeten we nog maar eens achter zwemles aan.

De week vloog werkelijk om. Alles ging super relaxed. Baby Seph was een schatje, Sem en Evie waren leuk met elkaar aan het spelen en wij genoten van de BBQ, de Franse wijn en de lange avonden buiten op het terras. Wij hebben het idee dat wij even weer helemaal bij zijn met elkaars verhalen. Via de telefoon wissel je toch alleen het allerbelangrijkste uit terwijl je het nu over werkelijk alles kunt hebben.

Daan en Luuk hadden nog het vooruitzicht om nog een weekje vakantie te hebben in een ander huisje. Maar voor ons zat het erop en wij moesten weer op huis aan. Nikki zou op dinsdag namelijk voor het eerst naar haar nieuwe school gaan.

Au revoir/Näkemiin.