Hotel Riilahdentie (10) - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Hotel Riilahdentie (10) - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Hotel Riilahdentie (10)

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

07 September 2006 | Finland, Espoo

Terve,

Onze volgende gasten waren Emile en Annemarie met hun twee dochtertjes Imke en Roos. Zij zijn de eersten die gebruik hebben gemaakt van Air Berlin (www.airberlin.com). Deze vliegmaatschappij vliegt tegen heel schappelijke prijzen naar Helsinki (hint, hint). Zij kwamen over voor een lekker lang weekend van donderdag tot dinsdag.

Helaas had ik net tevoren het trieste bericht gekregen dat mijn oma was overleden. Dus toen Emile en Annemarie er net waren moest ik even terug naar Nederland voor de begrafenis. Gelukkig had André wel vrij dus konden ze met zijn allen de directe omgeving van ons huis verkennen en even bijkomen van de reis. Dit verkennen ging met de fiets. Wij hebben 4 fietsen en genoeg plekken voor de diverse kinderen om mee te fietsen. Fietsen hier in de omgeving valt nog best tegen. Niet qua fietspaden want die zijn er in overvloed maar omdat het redelijk heuvelachtig is. Fietsen met een fietskar en kinderzitjes betekent dan al gauw even afstappen om de 'berg' op te komen. Gelukkig is er in de directe omgeving veel groen, veel zee en veel bos zodat je daar al snel overheen bent.

De volgende dag gingen wij naar Helsinki met zijn allen. Via het grote centrale park aan zee (Kaivopuisto Park) gingen wij naar de binnenstad alwaar wij de witte domkerk bezochten en een rondje over de markt (Kauppatori) en de esplanadi liepen. Omdat het zulk lekker weer was zijn we erna nog even met zijn alleen naar het strand aan het eind van onze straat geweest.

Suomenlinna (het fort eiland voor de kust) was onze volgende bestemming. Hoewel we er nu toch al wat keren zijn geweest blijft het voor ons leuk want ook nu ontdekten wij weer nieuwe kruip-door-en-sluip-door gangetjes. Het barst er van de oude tunnels en vertrekken die vaak deels ondergronds maar vooral ook zeer donker zijn. Voor de kinderen dus uitermate spannend om zo'n donkere gang in te lopen en te zien waar je dan uitkomt. Heel voorzichtig gaan ze dan de eerste keer de tunnel in om er vervolgens de tweede en volgende keren heel stoer nogmaals in te gaan (dan weten ze inmiddels dat het niet eng is).

Tenslotte hebben wij nog de Uspensky kathedraal bezocht, een rondvaart gemaakt langs de vele eilanden voor de kust en hebben wij het openlucht museum Seurasaari bezocht.

Iedereen die bij ons komt moet ook de Finse keuken uitproberen. Wij doen dat meestal (zo niet altijd) door iedereen rendier voor te zetten (op zijn Fins met gepureerde aardappelen en puolukka bessen). Tot nu toe vond iedereen het ook erg lekker. Onze kinderen vinden het inmiddels zo lekker dat ze het voortaan als 'verjaardagseten' willen hebben!

Al met al een reuze gezellig weekend. De kinderen hebben zich ook prima vermaakt. Nikki vond het heerlijk om te 'moederen' over de twee "kleine" meisjes die op hun beurt Nikki overal volgden en nadeden. Omdat Thomas dit stadium al wel gehad heeft kwam dat voor Nikki goed uit.

Näkemiin.