Thomas leert fietsen
Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem
Blijf op de hoogte en volg Olivia
23 Augustus 2007 | Finland, Espoo
De fiets stond er al sinds zijn 5e verjaardag maar is tot op heden nog nooit echt gebruikt. Thomas beweerde altijd dat hij het niet kon en dat fietsen vooral heel erg stom was.
Gelukkig gaven wij vooralsnog de hoop niet op. Toen Canadese vrienden deze zomer teruggingen naar Canada lieten ze een mini-fietsje achter voor het goede doel. Dit goede doel bleek Thomas te zijn.
Het was een minifietsje (12 inch) maar bleek een ideaal fietsje om bij Thomas even de knop om te draaien.
Het zag er wel vreemd uit zo'n grote jongen op een 12 inch fiets (voor wie de maten even kwijt is: Sem zijn eerste fietsje is een 12 inch fiets met zijwielen en Thomas zijn eerste echte fiets is een 16 inch). Uiteraard kon hij makkelijk met zijn voeten bij de grond en laat dat nou net even het knopje zijn dat om moest. Thomas vond het prima om op dat Canadese fietsje te oefenen en binnen een ochtend (20 juli 2007) had hij het zonder enige hulp van onze kant al volledig onder de knie.
Het eerste weekend heeft hij nog veel op dit minifietsje gefietst maar op maandag vond hij al dat hij toe was aan zijn eigen echte fiets. En sindsdien fietst hij het asfalt van de weg!
In de vakantie moest er daarom elke dag worden gefietst; hij heeft helemaal de smaak te pakken! Gelukkig is fiesten niet meer 'stom'.
Näkemiin.
23 Augustus 2007 - 19:26
Merel:
Nou Thomas, ik zal het aan Mark vertellen, die wil vast wel een keer met je fietsen! In september heeft hij twee wielerwedstrijden, dus hij is ook volop aan het oefenen!