UN week op school
Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem
Blijf op de hoogte en volg Olivia
12 November 2008 | Noorwegen, Oslo
Oftewel de school vierde deze week de diversiteit van hun studenten. Aan alle ouders van de verschillende landen werd gevraagd om hun land een beetje in het voetlicht te zetten.
In Sem zijn klas hebben wij daarom oer-Hollands Koninginnedag gevierd. Samen met enkele andere Nederlandse moeders hadden wij onszelf in het oranje gestoken en hadden wij oranje papieren kronen voor de kinderen gemaakt. Wij hadden een korte uitleg aan de kleuters waarom wij in Nederland koninginnedag vieren en waarom wij dan in het oranje gehuld zijn. Vervolgens deden wij net of het Koninginnedag was. Overal in de klas stonden typisch Nederlandse spelletjes klaar zoals sjoelen, koekhappen en zaklopen. Volgens mij hebben de kinderen wel lol gehad die ochtend.
Omdat de 'Nederlanders' meestal zo gek wel zijn om iets ludieks te doen, was door de school tevens aan de 'Nederlandse gemeenschap' gevraagd een bijdrage te willen leveren aan de festiviteiten ter ere van de UN Day op 24 oktober.
Na wat gebrainstorm onder het genot van vele (Nederlandse!) kopjes koffie hebben wij als Nederlandse dames vervolgens een act in elkaar gedraaid. Wij hebben met zijn achten het verhaal van Hansje Brinker verteld. Oftewel het jongetje dat zijn vinger in de dijk stopte om het water tegen te houden om zo Nederland te redden van een overstroming.
Twee dames vertelden om beurten het verhaal van de dijkbreuk en de vinger, gekleed in ouderwets Nederlands regenpak en de andere dames verbeeldden vervolgens het verhaal uit. Dit tot grote hilariteit van de kinderen die ineens 6 dames op de grond zagen fietsen met de benen in de lucht of een waterpistooltje op hen gericht zag worden.
Iedereen vond het een groot succes!
Na ons volgden nog optredens van de Canadese juf, Braziliaanse ouders speelden gitaar, Japanse kinderen zongen een liedje en de Australiers deden een soort hoorspel. Omdat wij ook meededen aan de show kregen wij de kans ook de andere optredens te zien. Heel erg leuk allemaal.
Na afloop van alle optredens werd de week tenslotte afgesloten met een internationale lunch voor de kinderen. Aan ouders werd gevraagd typisch nationale gerechtjes mee te geven aan de kinderen zodat die met iedereen gedeeld konden worden.
Ha det bra!