Vroege winter
Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem
Blijf op de hoogte en volg Olivia
13 Januari 2009 | Noorwegen, Oslo
Uiteraard bleef de sneeuw niet langer dan een week of twee liggen. De temperatuur was daar toch nog te hoog voor. Maar voor de sneeuw eigenlijk goed en wel weg was, kwam er alweer een nieuwe lading die ook eventjes bleef liggen.
Ineens ontstonden er mogelijkheden om te gaan sleeën. Zo zijn wij in een weekend naar Tryvann gegaan om te sleeën. De sneeuwkanonnen waren al in volle gang want het skiseizoen zou bijna opengaan. Een apart gezicht om boven op de berg in de sneeuw te staan terwijl alles om je heen nog vrij groen ziet. Afijn, we hebben heerlijk gesleet op de skipiste.
Op de terugweg zijn wij even gestopt bij het informatiecentrum voor de nieuwe skischans. De oude skischans is inmiddels helemaal afgebroken en ze zijn bezig met de voorbereiding voor de nieuwe springschans die in 2010 klaar moet zijn. Wij hebben de maguette bewonderd met het nieuwe ontwerp, ontworpen door een Deens architectenbureau. De locatie is dezelfde als waar in 1892 de eerste Holmenkollen skischans stond. Sindsdien is de schans al 18 keer vernieuwd. De nieuwbouw moet ervoor zorgen dat de Holmenkollen skischans weer volledig voldoet aan de nieuwe wensen en eisen van de internationale ski federatie. Het ziet er vooralsnog uit als een futuristisch ontwerp.
Ha det bra.
14 Januari 2009 - 09:54
Opa:
deres huset er fin i sno!
Takk for "HollandBuitenland.nl-telefonnummeren, det er meget billig. -
14 Januari 2009 - 19:16
Steven:
Haha, ik kan dat noors best lezen.
Ik zal binnenkort eens proberen aanwezig te zijn zodat we kunnen skypen!