Meer schoolactiviteiten - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Meer schoolactiviteiten - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Meer schoolactiviteiten

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

14 Januari 2009 | Noorwegen, Oslo

Sem's klas kon natuurlijk niet achterblijven qua uitstapjes.
Daarom zijn zij eind november naar het Noors Technisch Museum gegaan.

In dit museum wordt informatie gegeven over de industrie in alle delen van het land, er staan turbines, stoommachines en aangedreven weefgetouwen. Verder is er een afdeling met allerhande vervoermiddelen (treinen, auto's, fietsen, vliegtuigen, ballonnen etc) en worden er wisselende tentoonstellingen gehouden.

Maar het allerleukste gedeelte is het gedeelte waarin de kinderen zelf kunnen experimenteren. Eigenlijk zijn ze te klein om alle (natuurkundige) proefjes te snappen maar het blijft leuk om ballen met verschillende snelheden te zien rollen, met magneten te spelen, luchtbellen te blazen, puzzels op te lossen en noem maar op. Dolle pret dus.

Verder is Sem begonnen met dansles. Een paar weken lang wordt elke week een andere dansstijl onder de loep genomen. Dat wil zeggen dat hij de ene keer aan het streetdansen is, de volgende keer leert hij de macarena en dan weer is hij aan het rock-n-rollen. Zo blijft het afwisselend. In ieder geval vind Sem het prachtig. Vooralsnog had de macarena het meeste succes ...!

Ha det bra.

• 16 Januari 2009 - 12:19

Tineke:

wat grappig dat sem dansles krijgt! Toevallig zag ik gister hier op tv beelden van experiment in ik meen gelderland om ipv gymles dansles te geven. Dan zouden de kids tegelijk ook "manieren"leren. Wel was aangepast dat de meisjes ook de jongens mochten vragen.
    hartelijke groet uit rotterdam