Sinterklaas op de Nederlandse school
Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem
Blijf op de hoogte en volg Olivia
14 Januari 2009 | Noorwegen, Oslo
Wij hebben Nikki dit jaar ingewijd over het hoe en waarom van Sinterklaas. Er zijn hier zoveel Nederlandse kinderen op school dat wij niet het risico wilden lopen dat Nikki het op een andere manier zou horen. Bovendien begon ze zoveel vragen te stellen dat een normaal antwoord van onze kant eigenlijk niet meer mogelijk was.
Ze was wel heel erg teleurgesteld. Ze heeft er dan ook een paar dagen over moeten nadenken maar het toch wel geaccepteerd. Hoewel we niet helemaal zeker weten dat het kwartje gevallen was; de ene keer gaf ze ons een dikke, vette knipoog aan tafel en de andere keer zat ze enthousiast te vertellen wat er nu weer bij het Sinterklaasjournaal was gebeurd...
Afijn, Sinterklaas kwam langs bij alle kinderen van de Nederlandse school. De school had een heel ochtendprogramma opgezet voor de kinderen. Zo was er een pietengym, een pietenquiz, koffie met iets lekkers en uiteraard bezocht de Sint alle klassen afzonderlijk.
Sem en Thomas moesten wel even wat raar kijken toen ze de Sint op school zagen. Deze Sint zag er namelijk heel anders uit dan de Sint van de televisie. Sem merkte op dat dit niet Sinterklaas was (!). Het was een mens in verkleedkleren. Nou ja, het geloof ik de Sint van de televisie is er gelukkig nog steeds.
Ha det bra.
14 Januari 2009 - 18:49
Opa:
ik had een reactie genoteerd maar door een storing bij mij is het er niet meer te vinden (misschien staat het er bij jullie wel op?)
Nog bedankt voor de tip van het goedkoop bellen via "HalloBuitenland.nl"
Zelfs naar Australia is het daarmee 10 % van wat het ons nu kost. Veel bellen, dan worden we nog rijk en kunnen we de crisis overleven.
Love!