Vakantie Italië / begrafenis Nederland - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Vakantie Italië / begrafenis Nederland - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Vakantie Italië / begrafenis Nederland

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

26 Juli 2009 | Noorwegen, Oslo

In verband met de ziekte van oma Lanning zouden wij onze zomervakantie naar Italië via Nederland laten lopen om zo vaak mogelijk als het kon nog even aan te wippen bij huize Lanning.

Dus zo vlogen wij op 8 juli eerst naar Nederland voor een tussenstop in Ede. Wij zijn elke dag bij oma Lanning langsgeweest en op dat moment zag het er allemaal nog redelijk goed uit (naar omstandigheden dan). Maar voor we goed en wel op zaterdag in Italië waren, was er dat telefoontje uit Nederland. Andre moest meteen weer terug want het ging niet goed meer. Helaas is oma Lanning toen die maandag overleden; gelukkig nadat Andre nog op tijd in Nederland was aangekomen.

Er volgde later die week een indrukwekkende crematie met veel mooie woorden. Wij zullen haar allemaal missen.

Omdat wij in Nederland de tweede week niet veel konden helpen en alleen maar in de weg liepen, zijn wij toch weer terug naar Italië gegaan voor een weekje 'vakantie'. Het werd een rare week. Echt vakantievieren zat er niet in hoewel we die week volgens de zomertraditie weer hadden afgesproken met de familie Prein-Engelen. Dit keer in het mooie Toscane.
Wij zijn eigenlijk de hele week bij het zwembad blijven hangen. Wat dat betreft scheelt het eigenlijk niet zoveel met andere jaren overigens. Afijn, we hebben een keer een uitstapje gemaakt naar San Gimignano. Een heus middeleeuws stadje met heel veel sfeer. Verder dan wat rondlopen en een ijsje eten zijn wij echter niet gekomen.

Op de terugweg naar Oslo stond wederom een tussenstop in Nederland op het programma. Het voelde heel raar om nu alleen naar opa Lanning te gaan. Dat zal voorlopig nog wel even zo blijven.

Arriverderci!