Weekend Kristiansand - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Weekend Kristiansand - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Weekend Kristiansand

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

02 Augustus 2009 | Noorwegen, Oslo

Nu de zomervakantie helaas heel anders was gelopen dan gedacht en wij bij terugkomst nog wat dagen 'over' hadden, zijn wij voor een paar dagen naar Kristiansand gegaan. Kristiansand is de grootste en 'belangrijkste' stad van zuidelijk Noorwegen. Vanaf Oslo is het wel zo'n 3,5 - 4 uur rijden naar deze stad.

Ons einddoel was echter het Kristiansand Dyrepark (oftewel de dierentuin). Deze dierentuin heeft naast de nodige dieren een heel apart gedeelte dat meer op de Efteling lijkt: een wildwaterbaan, een achtbaan, allerhande attracties en noem maar op.

Het park is heel ruim opgezet en het kost je echt twee dagen om alles te zien en te doen. We hadden daarom intrek genomen in het hotel dat naast de ingang van de dierentuin ligt en geheel in het dierenthema is ingericht. Het uiterlijk van het hotel leek bovendien op de Ark van Noach. Wij hebben nog nooit zo'n kindvriendelijk hotel meegemaakt! Overal lagen pluche beesten (zelfs op de hotelkamers), het restaurant had een apart kinderbuffet op kindhoogte, er stonden overal kinderstoelen en buggy's en uiteraard was er een ballenbad, een speeltuin en een speelkamer. De kinderen keken hun ogen uit!

Het park overtrof daarnaast alle verwachtingen. Het park is ingedeeld in verschillende thema's: de Noorse wildernis, Afrika, een kinderboerderij etc. Je wordt via een soort van houten loopbrug door het gehele dierengedeelte geleid en komt onderweg enkele attracties tegen.

Ook is het mogelijk om Kardemom stad (uit de boeken van Thorbjørn Egners) te bezoeken. Deze stad die voorkomt in het boek dat beschouwd wordt als een Noorse literaire kinderklassieker is tot op het kleinste detail nagebouwd op ware grootte. Tijdens het hoogseizoen kun je hier zelfs in een van de miniatuurhuisjes overnachten. Maar goed, aangezien je dat 1 jaar vantevoren moet boeken en wij niet zoveel op hebben met het verhaal zelf, hebben wij dat niet gedaan. Het verhaal zegt ons nu nog niet zoveel omdat wij het boek niet kennen. Inmiddels hebben wij de Engelse vertaling gekocht en zijn wij druk aan het lezen geslagen zodat wij de volgende keer beter berijpen wat we zien.

De twee dagen die wij hadden uitgetrokken om het park te bezoeken heb je ook echt wel nodig. Oftewel wij hadden een geweldig weekend in een van de leukste parken van Noorwegen. Hier komen wij zeker nog eens terug!

Ha det bra!