Hotel Jensmessveien (4) - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Hotel Jensmessveien (4) - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Hotel Jensmessveien (4)

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

16 Augustus 2009 | Noorwegen, Oslo

Half augustus kwamen Marieke, Alexander en Sophie ons hotel met een bezoekje vereren.

Als eerste uitstapje zijn wij Holmenkollen opgereden met de auto. Nu de skischans drastisch wordt verbouwd, is ook de toeristische trekpleister weg en moet er uitgeweken worden naar de zijkant van de berg. Het uitzicht blijft echter indrukwekkend van welke kant je ook naar het Oslofjord kijkt.

Op vrijdag zijn wij s'ochtends met zijn allen naar het Vigeland park gegaan. Een kijkje bij de beelden en uiteraard daaropvolgend - om de kinderen te paaien - een kijkje in de speeltuin.
S'middags was het tijd voor een boottocht over het fjord. Wij namen de lange route van 1,5 uur waarbij je naast de skyline van Oslo ook een stuk het fjord invaart om zo de verschillende (schier)eilanden in het fjord te bekijken.

De volgende dag gingen wij met de tram naar de stad om wat rond te lopen in Aker Brygge. Aker Brygge is een winkel- en uitgaanscentrum gelegen aan de haven van Oslo. Op de plek waar nu Aker Brygge staat, stond in 1982 nog een scheepswerf. Tegenwoordig vind je er winkels, horecagelegenheden, luxe appartementen en een bioscoop. De Noren en de toeristen flaneren er graag langs het water waar de boten liggen. Bovendien is er in Aker Brygge een Italiaans restaurant dat mijn naam draagt! Daar hebben wij dus met zijn allen lekker (!) geluncht.

Op zondag zijn Marieke en ik samen naar het Munch museum geweest om De Schreeuw en de Madonna in het echt te zien. De Schreeuw geldt als het meest aangrijpende schilderij van Edvard Munch. Het drukt het geestelijke leed en de emotionele kwelling uit die de schilder tijdens bepaalde perioden in zijn leven heeft gevoeld. Munch was een voorloper van het expressionisme, een stijl die emoties wilde weergeven. Heel indrukwekkend om het schilderij in het echt te zien.

Beide schilderijen zijn in 2004 gestolen uit het Munch museum. Twee jaar later heeft men ze lichtbeschadigd weer teruggevonden. Sindsdien is de beveiliging van het museum enorm opgeschroefd. Het museum lijkt tegenwoordig wel een beetje op een gevangenis.

Tussen de bedrijven door was er genoeg tijd over om lekker in de tuin te zitten, te voetballen of te wandelen in de buurt.

Daarna moest de familie Krekel weer naar het vliegtuig. Leuk dat jullie een bezoek hebben gebracht aan ons nieuwe stekje!

Ha det bra!