Begin van het nieuwe schooljaar - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Begin van het nieuwe schooljaar - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Begin van het nieuwe schooljaar

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

25 Augustus 2009 | Noorwegen, Oslo

Het was weer zover. Het schooljaar is begonnen. Het was wel even afzien om weer te moeten beginnen na maar liefst 9 (!) weken zomervakantie. Alle routine was helemaal verdwenen.

Gelukkig kennen wij dit keer de school al en is de eerste dag in het nieuwe jaar niet meer zo spannend. Spannend blijft wel om erachter te komen in welke klas je dit jaar zit. Om de een of andere reden maken ze dat pas bekend op de eerste schooldag. Het schoolplein hangt dan vol met lijsten met namen van wie waarheen moet.
Gelukkig vonden wij onze namen snel. De klassen zijn dit jaar grotendeels hetzelfde gebleven. De kinderen die in de zomervakantie zijn vertrokken, zijn inmiddels vervangen door nieuwe namen en nieuwe gezichten.

Sem zit nu in year 1 bij Miss Sarah. Een hele aardige en lieve juf die oorspronkelijk uit Canada komt, maar door een huwelijk met een Noor al 6 jaar in Noorwegen is beland/gestrand.

Thomas zit bij Miss Anita in year 4. Miss Anita komt oorspronkelijk uit India. In Thomas' klas zijn gedurende de zomervakantie een flink aantal kinderen (voornamelijk jongens) vertrokken en er zijn slechts 2 nieuwe jongens voor in de plaats gekomen. Ergo, hij zit nu met 4 jongens tussen 11 meiden. Dat was even slikken. Hopelijk gaat dat nog een beetje bijtrekken gedurende het jaar. Dat is dan wel weer een voordeel van de internationale school; er kunnen zomaar ineens weer nieuwe jongens in de klas komen.

Nikki zit nu in haar laatste jaar van de onderbouw, in year 6 bij Miss Luck. In Nederland zou Nikki pas over twee jaar naar de brugklas gaan maar in het Engelse systeem gaan ze in year 7 al over. Dat wordt een pittig jaar. Daarom worden de kinderen dit jaar al voorbereid op de komende jaren. Beetje ingewikkeld, maar ala. Het is een hele leuke Australische juf die al een aantal jaren in Oslo woont. Er is ook 1 nieuw meisje bijgekomen zodat het aantal nu op 5 staat. In Nikki's klas is het precies andersom: 5 meisjes en 11 jongens.

De klassen zijn nog steeds niet groot, maximaal 16, en dat is toch echt wel een luxe. Zo krijgen de kinderen volop aandacht en kunnen ze in hun eigen tempo de stof afmaken.

En moeders? Tja, moeders heeft zich maar weer opgegeven voor het maken van hotdogs 1x in de 4 weken. Het is niet zoveel werk en we doen er de kinderen een gropot plezier mee. Verder help ik year 1 met lezen en ben ik klassenmoeder in year 4. Dat wordt weer een druk jaar...

Ha det bra!