Kerstparties - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Kerstparties - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Kerstparties

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

20 December 2009 | Noorwegen, Oslo

Aan het einde van het schooljaar is het altijd druk op school. Het is de tijd van de kerstuitvoeringen en de kerstfeestjes.

Sem was allereerst aan de beurt. Alle lagere klassen gaven een uitvoering in de gymzaal voor de ouders. Sem heeft met zijn klas een gedicht voorgedragen waarbij zij zichzelf in het gevraagde cadeautjes hadden verkleed. Sem ging aldus gekleed in een transformer-outfit en heeft enkele daarbij horende regels voorgedragen. Dit ging (waarschijnlijk van de zenuwen) zo snel dat het helaas niet te horen was. Omdat ik thuis had geoefend met de zinnen wist ik als enige wat hij zei...
Afijn, ze hadden gelukkig veel lol.

De oudere kinderen, zoals Nikki en Thomas geven geen uitvoering. Zij hebben met hun klas een feestje. Het is dan aan de klassenmoeder en de leraar hoe dit feestje wordt geregeld.
Dit jaar ben ik de klassenmoeder van Thomas' klas en in die klas hebben wij een grappig kerstspel gespeeld. Het was een quiz met kerstvragen. Bij elk goed antwoord kreeg je chocoladeballetjes en het groepje met de meeste balletjes had gewonnen. Eigenlijk had iedereen een beetje gewonnen want de gewonnen chocola mocht uiteraard naderhand verdeeld en opgegeten worden.

Dolle pret dus en een klas met stuierende kinderen op kerstvakantie gestuurd.

Ha det bra!