Jugendverkehrsschule - Reisverslag uit Heidelberg, Duitsland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Jugendverkehrsschule - Reisverslag uit Heidelberg, Duitsland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Jugendverkehrsschule

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

16 Februari 2011 | Duitsland, Heidelberg

Wanneer je tien jaar wordt in Duitsland mag je niet meer op de stoep fietsen maar moet je je bij het gewone verkeer voegen op de rijbaan. Hoog tijd om tegen die tijd de verkeersregels uit je hoofd te kennen.

Daarom krijgt groep 4 in Duitsland fietsverkeersles.
Zo ook de klas van Thomas. Gedurende 5 woensdagen werd er koers gezet naar de plaatselijke politie voor een uitleg - in het Duits - van de verkeersregels. Na de theorie kon er met speciale fietsen vervolgens geoefend worden op de oefenbaan. Deze oefenbaan stond vol met rotondes, verkeerslichten en een heuse helling. En uiteraard een politieagent om het verkeer te regelen.

Verbazend genoeg waren er in Thomas' klas toch nog enkele kinderen die het fietsen nog niet helemaal onder de knie hadden. Het was komisch om te zien hoe de Duitse politieagent achter de betreffende kinderen moest aanhollen om te zorgen dat ze niet van de fiets donderden.

Gelukkig is de hele klas geslaagd en mag iedereen nu op de rijbaan rijden.

Auf wiedersehen!