Skiën in Feldberg - Reisverslag uit Heidelberg, Duitsland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Skiën in Feldberg - Reisverslag uit Heidelberg, Duitsland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Skiën in Feldberg

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

18 Februari 2011 | Duitsland, Heidelberg

Nu wij niet meer de luxe hebben om elke week te kunnen skiën in de 'achtertuin', moeten wij zoals elk ander een weekendje weg plannen als wij op de latten willen staan. Na enig zoekwerk vonden wij de meest geliefde skipiste van het Zwarte Woud: Feldberg. Dus toen de kinderen vorige week op vrijdag vrij waren door een studiedag van de leraren zijn wij op donderdagavond meteen vertrokken richting Zwarte Woud.

Dichterbij zijn er wel skipistes te vinden maar dan moet het een koude en sneeuwrijke winter zijn, en dat valt dit jaar een beetje tegen. Op goed een uur rijden van ons huis zou je al kunnen skiën. Mocht het deze winter nog gaan sneeuwen dan gaan wij dat zeker uitproberen.

Maar goed, Feldberg dus. Vanaf Heidelberg is dat ongeveer 2,5 uur rijden. Voor een weekend prima te doen. Wij vonden een superhotel aan de voet van de piste dat geheel ingericht was voor kinderen. Zij mochten 'gratis' eten en drinken, kregen een skipas en mochten gebruik maken van het zwembad, de binnenspeeltuin, de binnengolfbaan en konden aan allerlei activiteiten meedoen als zij dat wilden. Ergo, hoe sneller wij skieden hoe sneller de kinderen weer in het zwembad lagen ... En een superkamer: twee aparte slaapkamers met een keukentje en zitgedeelte. Net een appartement maar dan in een hotel. Ideaal!

Gelukkig was de sneeuw goed en konden wij 3 dagen lekker actief zijn. Uniek was dit jaar dat wij voor het eerst met zijn allen de pistes afkunnen. De afgelopen jaren van lessen en veel oefenen hebben nu hun vruchten afgeworpen: alle kinderen vinden het leuk en kunnen ook alle pistes af!
Hoewel we dit jaar wel een beetje voorzichtig moesten zijn met Nikki. Van de dokter mag zij gewoon weer skiën na haar blessure van vorig jaar maar het zit nog een beetje bij Nikki tussen de oren of zij het wel weer kan. Gelukkig zijn de pistes in het Zwarte Woud niet echt lastig en konden wij samen alles af. En daarna natuurlijk de beloning van het zwembad.

Een superweekend. Nu wachten op de voorjaarsvakantie wanneer wij een weekje in Oostenrijk gaan skiën.

Auf Wiedersehen.

• 20 Februari 2011 - 17:42

Ineke:

dat ziet er gezellig en winters uit!
    wij zijn al weer in lente-stemming, maar ja, hier is ook al lang geen sneeuw meer.
    groetjes!