Nikki 6 jaar !!! - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Nikki 6 jaar !!! - Reisverslag uit Espoo, Finland van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Nikki 6 jaar !!!

Door: Olivia, Andre, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

06 September 2005 | Finland, Espoo

Terve allemaal,

Het was afgelopen zondag eindelijk zover. Nikki mocht haar verjaardag met haar vriendinnetjes van school vieren. Ze had er al weken naar uitgezien en wist precies wat ze wilde: een prinsessenfeest. Nu hadden we dat vorig jaar ook al gedaan dus we moesten hetzelfde maar dan anders doen. Het werd een Cinderella feest.

Toen iedereen kwam was er nog niets aan de hand. De cadeaus werden verstopt zodat Nikki ze moest zoeken en er was taart. Niets aan de hand totdat er aan de deur werd gebeld. Niemand was aan de deur maar wel een uitnodiging van de prins voor het bal. Iedereen werd helemaal zenuwachtig: wat is dit nu weer? Wie deed dat? Wie is de prins? Hoe moeten we naar een bal?

Nu had ik van een grote lap stof wat 'jurken' in elkaar gedraaid, van wat oud behangpapier wat kronen gemaakt en wat oude make-up opgesnord. Het moesten tenslotte echte prinsessen worden. Iedereen ging zich enthousiast verkleden en opmaken. Daarna werden wat spelletjes gedaan en hielden we een echt bal. We hebben fotolijstjes geverfd/gekleurd/beplakt waarin de dames een foto meekregen van henzelf allemaal in prinsessen-outfit.

Tijdens de disco sloeg de klok 12 uur. O, iedereen moest gauw weg. Op de trap werden de schoenen - nadat alle veters en klittebanden zorgvuldig waren losgemaakt - nonchalant verloren en ze gingen zich weer omkleden in hun eigen outfit.
Toen we weer bovenkwamen waren de schoenen verdwenen (uiteraard door diezelfde prins die de uitnodiging bij de voordeur had gelegd). De meiden snapten er niets van en dachten dat ze verstopt waren. Maar nee, daar was de 'Duke' die de schoenen kwam passen. Onder grote hilariteit werden de schoenen uiteraard helemaal verkeerd bij iedereen gepast alwaar zij een cadeautje kregen.

Volgens ons vond iedereen het wel gezellig. Nikki was in ieder geval reuze tevreden en wil het volgend jaar wéér doen.

De volgende dag (haar echte verjaardag) mocht ze op school hartjeskoekjes trakteren. Hier in Finland op school worden geen eigengemaakte lekkerheden geaccepteerd (dit terwijl ik dat juist met al die verschillende nationaliteiten zo leuk zou vinden; kijken wat elke land voor verjaardagsvariaties kent!).
Afijn, volgens de wet (naar ik begrijp) mogen alleen in de winkel gekochte en ongeopende produkten worden getrakteerd. Dus worden er koekjes, snoepjes en vooral veel ijsjes getrakteerd want vind maar eens iets gezonds... Nou ja, voor de moeders overigens wel handig want dat scheelt een hoop creatief (denk)werk.
Verder wordt er op hier op school niet veel aandacht aan een verjaardag besteed. Er wordt gezongen, er mag getrakteerd worden en je wordt het aantal jaar dat je jarig bent in de lucht gegooid door de leraar(dit begreep ik van Nikki). Vervolgens wordt er weer overgegaan tot de orde van de dag.

Dank namens Nikki aan iedereen die aan haar verjaardag heeft gedacht door middel van een cadeautje, een kaart of een mailtje.

Näkemiin,
Olivia

• 06 September 2005 - 18:18

Jeroen:

Oops, vergeten.

Nog gefeliciteerd natuurlijk. Klingt als een leuk Cinderella-bal. Alleen wie was nu de prins?

• 07 September 2005 - 17:32

Ko & Janny:

Natuurlijk allemaal, maar vooral Nikki hartelijk gefeliciteerd met haar 6e verjaardag!
    Een Cinderella-feest met prinsessen, die er schitterend uitzagen! En......ook nog een disco fantastisch.
    Groeten voor allemaal
    ko & janny

• 08 September 2005 - 18:08

Irene&Hans:

Hallo allemaal,

Nog van harte. We hadden het kunnen weten wat afgelopen zaterdag met de EMBA gezeild. Jammer dat Andre niet kon (maar prinsessen gaan voor!)

Groet,

Irene&Hans

• 16 September 2005 - 12:36

Tineke En Gerard:

wat jammer dat we dit feest hebben moeten missen! wij waren maar wat graag ook prinses en prins geweest- al was het maar voor even ! Vanuit Korea nog de hartelijke groeten voor alle familieleden in finland ( hoewel : jullie zijn op dit moment in Nederland naar wij denken) TG