Schoolactiviteiten - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu Schoolactiviteiten - Reisverslag uit Oslo, Noorwegen van Olivia Lanning-van Noort - WaarBenJij.nu

Schoolactiviteiten

Door: Olivia, André, Nikki, Thomas & Sem

Blijf op de hoogte en volg Olivia

12 November 2008 | Noorwegen, Oslo

De Oslo International School is druk met het organiseren van allerhande activiteiten voor de verschillende klassen.

Zo ging Thomas met zijn klas een daje naar Sognsvann, een meertje in noord Oslo. Dit is een populaire bestemming vanuit de stad aangezien er een metro direct naartoe rijdt in ongeveer 15 minuten. In de zomer kun je hier zwemmen en allerlei wandelingen maken. In de winter prepareren ze hier vele langlaufroutes. Kortom een drukbezochte attractie.

Tijdens het dagje uit was het de bedoeling dat de kinderen dat wat ze geleerd hadden in de klas over bladverliezende en bladbehoudende bomen (typisch herfstonderwerp) in de praktijk zouden brengen. De kinderen werden opgedeeld in kleine groepjes waarna ze onder begeleiding van een leraar of ouder bladeren, takjes en denneappels gingen verzamelen, bomen en bladeren gingen natekenen en andere opdrachten moesten uitvoeren. Al doende liepen wij een rondje om het meer en was er halverwege tijd voor een picknick. Na afloop konden de kinderen nog wat spelen en voetballen.
Het weer zat ons mee zodat het een lekkere dag is geworden.

Ook Nikki haar klas had wederom een uitje op de kalender staan. Met haar klas gingen ze naar de rivier de Akerselva om een wandeling langs de oevers te maken. De rivier de Akerselva ontspringt uit het stuwmeer Maridalsvannet en heeft aan de wieg gestaan van de industrialisering van Noorwegen. Hier verrezen in 1850 de eerste grote fabriekshallen. De rivier heeft van oudsher de stad in oost en west verdeeld. De westelijke oever van de Akerselva werd het domein van de burgerij en de oostelijke oever van de arbeiders. Een onderscheid dat je vandaag de dag nog steeds terugvindt.

Het werd een wandeling van ongeveer 8 km die langs zo'n 20 watervallen en 30 bruggen voerde. Je passeert oude opgeknapte fabriekspanden, houten huisjes en komt langs de artistieke wijk Grünerløkka (het 'Soho' van Oslo, vol met cafeetjes, restaurantjes, galeriën en winkels).

Een hele leuke wandeling die wij zelf zeker ook nog eens gaan maken.

Ha det bra!